SocialMedia

Social Media, wat is het eigenlijk en heb je het nodig?

Social media is een verzamelnaam voor online platformen waar de gebruikers zelf de inhoud verzorgen en er vooral interactie is tussen de gebruikers. Onder die verzamelnaam vallen vele zogenaamde platformen. Volgens onderzoek van GlobalWebIndex heeft de gemiddelde internetgebruiker op vijf verschillende social media platformen een account.

Soorten social media

Bijna iedereen kent Facebook en Twitter wel. Ook Youtube valt onder social media, je kan daar je eigen YouTube kanaal aanmaken en zo interactie van de kijker vragen. Maar wat zijn dan die andere platformen waar de gemiddelde internetter een account heeft? Had jij al eens gehoord van:
socialmediakey

Welk social media platform is geschikt voor jou?

Moet je daar nou aan mee doen? Public Creations heeft daar een heldere mening over; als je het niet gaat gebruiken, maak dan geen account aan. Dat is natuurlijk makkelijk geroepen, want hoe weet je nou of een bepaald platform iets voor je is of niet? Er vanuit gaande dat je jezelf wel een beetje kent weet je vast wel of je gedreven genoeg bent om statusupdates te posten of niet. Misschien hou je meer van fotograferen en staat je mobiel vol met leuke foto’s. Iets als Instagram is dan waarschijnlijk leuker voor jou om bij te houden dan Twitter.

Multinational of kleine lokale ondernemer

Vier op de tien bedrijven zet social media in, maar heb je dat Social media gedoe nou nodig als kleine ondernemer? Je bent immers geen grote multinational als KLM of Bol.com. Zij moeten hun reputatie en merknaam hoog houden met goede reclame campagnes en positieve interactie met (potentiële) klanten. Maar zeker als kleine lokale ondernemer kan je de bekendheid van je bedrijfje via de social media kanalen op een hele goedkope manier vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspagina op Facebook waar je je net afgeronde project laat zien. Doordat je volgers dergelijke projecten gaan ‘liken‘, of zelfs delen vergroot je zonder dat het je een cent kost je potentiële klantenkring met wellicht nieuwe opdrachten.

Wil je meer weten over het inzetten van social media? Public Creations legt de werking van verschillende platformen graag aan je uit zodat jij kan kiezen wat wel en niet geschikt voor jou is.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.