Logo Ontwerp

Als je een nieuw bedrijfje begint wil je graag een mooi en herkenbaar logo hebben. Iets wat echt bij jou en je bedrijf past. Public Creations ontwerpt voornamelijk logo’s voor websites, facturen en offertes. Een goed logo ontwerp is meer dan zomaar een mooie afbeelding. Lettertype, kleur, vorm en afbeelding vormen samen een logo wat een samenvatting van je bedrijf is. Een functioneel logo is onderscheidend van anderen en heeft eenvoudige grafische vormen waarbij de boodschap en herkenning van jouw bedrijf goed overkomt.
logo-ontwerp

Zelf een logo maken of uitbesteden?

Je kan natuurlijk kosten besparen door zelf een logo ontwerp te gaan maken met Photoshop of een van de vele online (al dan niet gratis) programma’s. Het nadeel van dergelijke online programma’s is vaak dat de afbeeldingen een te lage resolutie hebben die er voor zorgt dat je visitekaartjes en offertes er niet professioneel uit zien. Ook zijn deze logo’s vaak niet schaalbaar, dat betekend dat als je het logo verkleint of vergroot er kwaliteitsverlies ontstaat. Wil je toch een schitterend professioneel logo? Laat het dan maken door een expert.

Een goed logo

Maar hoe maak je nou een goed en functioneel logo? Er zijn een aantal zaken die een logo doeltreffend kunnen maken:

  • Eenvoud: een eenvoudig logo zorgt ervoor dat het gemakkelijk te herkennen is en dat het makkelijk te verwerken is op websites, facturen of je bedrijfswagen.
  • Tijdloos: is het logo over 5 of 10 jaar nog steeds doeltreffend?
  • Inzetbaar; is het logo te gebruiken en herkennen bij online media, offline media, klein of groot formaat, full colour of zwart/wit enzovoorts.

Kort gezegd; waar het bij een logo ontwerp om gaat is puur de herkenning.
Ben je enthousiast geworden en wil jij ook een schitterend logo? Neem dan vandaag nog contact met Public Creations op om jouw ideeën en mijn kunde samen te voegen.